Reacties uitgeschakeld voor Een aangename en gezonde omgeving om te wonen en te werken

Een aangename en gezonde omgeving om te wonen en te werken

Door | augustus 28, 2018 | Blog

Het binnenklimaat van een gebouw
Om op een aangename manier te wonen of te werken in een ruimte, is een gezond binnenklimaat van groot belang. Een aangenaam binnenklimaat wordt bepaald door onder meer de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid. Ook andere factoren spelen een rol, bijvoorbeeld de hoeveelheid fijn stof en de aanwezigheid van schadelijke gasdeeltjes. Er bestaan gespecialiseerde firma’s die een onderzoek uitvoeren naar de kwaliteit van het binnenklimaat. Voor personen die werkzaam zijn in de vastgoedsector is het echter nuttig om zelf over een aantal meetinstrumenten te beschikken waarmee u onmiddellijk temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, geluid en eventuele schadelijke gasconcentraties kunt meten.

 

Temperatuur en relatieve luchtvochtigheid
Een aangenaam binnenklimaat wordt in sterke mate beïnvloed door de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid. De ideale relatieve luchtvochtigheid in een woon- of werkruimte ligt tussen 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid leidt tot huidirritatie en uitdroging van de slijmvliezen. Een te hoge luchtvochtigheid werkt schimmelvorming in de hand, wat een gevaar inhoudt voor uw gezondheid. In het uitgebreide gamma van Conrad treft u relatief goedkope meters aan die zowel de temperatuur als de relatieve luchtvochtigheid meten. Een te hoge of te lage relatieve vochtigheid kan doorgaans snel verholpen worden door de ventilatie in het gebouw te verbeteren, de plaatsing van luchtbevochtigers of -ontvochtigers enzovoorts.

 

 

Luchtkwaliteit en schadelijke stoffen
De aanwezigheid van allerlei stofdeeltjes en schadelijke gassen heeft een negatieve invloed op de luchtkwaliteit in een gebouw. In het aanbod van Conrad vindt u verschillende types koolstofdioxidemeters. Ook voor de detectie van het dodelijke koolstofmonoxidegas treft u diverse apparaatjes aan. Er bestaan eveneens betaalbare toestellen voor het meten van de concentratie aan formaldehyde, een vluchtige stof die aanwezig is in bijvoorbeeld spaanplaten, lijmen en onderhoudsproducten. Een te hoge formaldehydeconcentratie in de omgevingslucht leidt tot allerlei gezondheidsklachten en zelfs kanker. Met een betrouwbare meter kunt u snel de concentratie aan formaldehyde in een ruimte nagaan.

 

 

Geluidshinder
In het overbevolkte Nederland is lawaaihinder iets waarmee we dagelijks te maken krijgen. Het terugdringen en beperken van geluidshinder is een absolute must voor het creëren van een aangename woon- of werkomgeving. Om objectief te kunnen vaststellen hoeveel lawaaihinder er in een gebouw aanwezig is door bijvoorbeeld een drukke verkeersweg, overvliegende vliegtuigen of een nabije spoorweg, schaft u zich best een decibelmeter aan. Voor enkele tientallen euro’s bezit u reeds een eenvoudige geluidsmeter.

Reacties uitgeschakeld voor Sollicitatie-tips

Sollicitatie-tips

Door | juli 10, 2018 | Blog

Jouw DROOM vacature gevonden? En nu Solliciteren!

 

Daar komt nog al wat bij kijken. Hoe laat je jouw cv eruit springen? Hoe schrijf je een sollicitatiebrief? En hoe kan je je het beste voorbereiden op het sollicitatiegesprek?

 

Hieronder een overzicht van een aantal essentiële sollicitatietips:

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe Meerjarenperspectief Stedelijke Ontwikkeling Utrecht

Nieuwe Meerjarenperspectief Stedelijke Ontwikkeling Utrecht

Door | juni 14, 2018 | Blog

Het nieuwe Meerjarenperspectief Stedelijke Ontwikkeling (MPSO) van Gemeente Utrecht is verschenen! Daarin wordt onder andere gesproken over 44.000 nieuwe woningen tot 2040, waarbij flink wordt ingezet op een gezond stedelijk leven. U kunt het rapport hier downloaden!

http://spryg.com/nl/events/utrecht-vastgoed/achtergrond/download-meerjaren-perspectief-stedelijke-ontwikkeling-utrecht

Reacties uitgeschakeld voor De website vastgoedfuncties.nl is vernieuwd!

De website vastgoedfuncties.nl is vernieuwd!

Door | juni 4, 2018 | Blog

Reacties uitgeschakeld voor Interview met Coen van Oostrom

Interview met Coen van Oostrom

Door | september 26, 2015 | Blog

Interview met Coen van Oostrom

Hij praat in dit interview over zijn carrière en geeft zijn heldere visie op de vastgoedwereld. Daarnaast praat hij over het gemis aan goede masterplannen van de grote steden in Nederland en over zijn politieke ambities.

Interview Coen van Oostrum

 

 

 

 

 

Vacature plaatsen? Vastgoedfuncties, de no. 1 in vastgoedvacatures!

het originele interview op: http://www.7ditches.tv/aflevering/800/coen-van-oostrom-ovg-real-estate-we-zijn-misschien-wel-gered-door-de-crisis

Reacties uitgeschakeld voor Een baan in de vastgoedsector, iets voor u?

Een baan in de vastgoedsector, iets voor u?

Door | augustus 8, 2015 | Blog

Een baan in de vastgoedsector, iets voor uDe vastgoedsector is een wereld die veel mensen aanspreekt. Dat is ook helemaal niet zo vreemd, want deze markt staat bol van kansen en uitdagingen. Toch is deze sector niet voor iedereen even geschikt. Naast minimale opleidingseisen, wordt er onder andere verwacht dat u over uitstekende commerciële vaardigheden beschikt. Past een baan in de vastgoedsector bij u?

Mogelijkheden binnen de vastgoedsector

Er bevinden zich binnen de vastgoedsector net als binnen de andere sectoren die hier aan vasthangen heel veel interessante mogelijkheden. U zijn veel maar mogelijkheden dan enkel in de makelaardij. Ook op het vlak van taxatie en verstrekken van hypothecaire kredieten zijn er interessante mogelijkheden. Bekijk hier de actuele vastgoedvacatures.

Welke opleiding heeft u genoten?

In eerste instantie wordt er voor een functie binnen de vastgoedsector uiteraard gekeken naar de opleiding die u heeft genoten. Zonder een afgeronde studie is het lastig om in deze sector aan een baan te komen. De vereisten van een diploma zijn echter wel afhankelijk van de functie in kwestie. Bekijk hier alle opleidingsmogelijkheden in de vastgoedsector.

Reacties uitgeschakeld voor 3 tips voor een baan in het vastgoed

3 tips voor een baan in het vastgoed

Door | augustus 3, 2015 | Blog, Tips

3 tips voor een baan in het vastgoedDe vastgoedsector is een harde wereld, maar het is er ook één die bijzonder veel mogelijkheden biedt. Omwille van deze reden zijn functies binnen deze markt vaak bijzonder gewild. Het is dan ook erg belangrijk om u als sollicitant te onderscheiden ten opzichte van de andere kandidaten. Kunt u dit niet, dan heeft u uiteraard nog steeds een kans op een aantrekkelijke baan in het vastgoed, maar wordt deze toch een stukje beperkter. We voorzien u in dit artikel in ieder geval graag van enkele interessante tips die u kunnen helpen bij het krijgen van uw droombaan in de vastgoedsector.

1. Zoek een functie die bij u past

In de vastgoedwereld zijn er tal van interessante banen te vinden. De mogelijke functie is bijvoorbeeld die van makelaar. Lang niet iedereen heeft echter zomaar de capaciteiten om het als makelaar ver te schoppen. Naast de vereiste diploma’s is het namelijk ook belangrijk dat u over een commerciële vaardigheden en actuele kennis van de markt beschikt. De nodige werkervaring kunnen voorleggen is van cruciaal belang en ook een parate kennis hebben over de laatste nieuwe ontwikkelingen is een niet onbelangrijk voordeel. Indien u er overweegt om in een baan te zoeken als makelaar vastgoed is het dus een goed idee om niet alleen rekening te houden met de opleiding en diploma.

2. Deel uw kennis & expertise online

Vandaag de dag speelt het internet een niet te onderschatten rol bij de sollicitatieprocedure voor een functie in het vastgoed. Voorafgaand aan een sollicitatiegesprek is het vanzelfsprekend dat personeelszaken een online onderzoek naar u zal instellen. Door dit onderzoek wordt bijvoorbeeld duidelijk of u over een profiel beschikt op social media, of u blogberichten publiceert en ga zo maar door. Het delen van uw kennis op het internet kan zowel een voor- als nadeel zijn. Enerzijds kan het laten uitschijnen dat u veel interesse heeft in bijvoorbeeld de vastgoedmarkt, maar anderzijds kan het ook aanzien worden als een nadeel wanneer uw mening niet overeenkomt met die van uw potentiële werkgever. Denk daarom altijd goed na wat u post op het internet en gebruik Social Media om uw kansen te vergroten.

3. Creëer een uit het oog springende CV

Indien u gaat solliciteren is beschikken over een inhoudelijk goede en aantrekkelijke CV van cruciaal belang. Het is bij het opmaken van dit document belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Voorzie uw potentiële werkgever van een glashelder beeld van de werkervaring, geef aan waar uw interesses liggen buiten uw werk, welke talen u beheerst en uiteraard zijn ook uw diploma’s van belang. Een correct opgestelde en professionele CV voorzien van een foto heeft altijd een voordeel op de overige kandidaten. En zoek op internet naar een aantrekkelijke ‘template’, zodat uw cv er professioneel uitziet.

Reacties uitgeschakeld voor Voorbereiding van sollicitatie voor vastgoedvacature

Voorbereiding van sollicitatie voor vastgoedvacature

Door | juni 8, 2015 | Blog, Tips

Voorbereiding van sollicitatie voor vastgoedvacatureOp zoek naar een functie binnen de vastgoedmarkt? Dan is het belangrijk om de sollicitaties zo optimaal mogelijk voor te bereiden. De voorbereiding van een sollicitatie voor vastgoedvacature is het halve werk. Een goede voorbereiding op uw sollicitatie bestaat uit meerdere onderdelen, naast het opstellen van een c.v. en achtergrondinformatie over de functie en vacature. In dit artikel geven wij u graag een aantal interessante tips.

Kruip in de huid van de recruiter

Tijdens een sollicitatie dient u uzelf als het ware te verkopen. Probeer daarom vooraf voor uzelf te bepalen hoe u de persoon die recht tegenover u plaats zal nemen zal kunnen overtuigen. Een goede manier is om de rollen even om te draaien en in de huid te kruipen van degene die het sollicitatiegesprek afneemt. Welke vragen zou u stellen, wat zou u te weten willen komen? Welke eigenschappen, vaardigheden en kennis vind u dat de sollicitant dient te beschikken?

Uw motivatie van uw sollicitatie voor vastgoedvacature

Het allerbelangrijkste is natuurlijk uw intrinsieke motivatie om te solliciteren in het vastgoed. Waarom wilt uw werken in het vastgoed, wat is er zo aantrekkelijk aan deze sector en deze functie? Wat vind u niet aantrekkelijk aan deze job en hoe gaat u daar mee om? En hoe sluiten uw eigenschappen, vaardigheden en kennis aan bij de baan?

Onderzoek en verbeter uw digitale footprint

Informatie over uw profiel kan een werkgever meestal vrij gemakkelijk online vinden. Iedereen beschikt wel over een account op Facebook, Twitter en/of LinkedIn. Het is daarom een goed idee om voorafgaand aan een sollicitatie uw digitale footprint na te lopen en zo nodig aan te passen. Zorg er voor dat de informatie up-to-date is en verwijder berichten, foto’s en video’s die schadelijk kunnen zijn voor uw sollicitatie in het vastgoed. Het zo optimaal mogelijk afstemmen van uw digitale footprint op uw toekomstperspectief is vandaag de dag absoluut een must.

Reacties uitgeschakeld voor Samenwerking met VastgoedPRO

Samenwerking met VastgoedPRO

Door | mei 6, 2015 | Blog

samenwerking vastgoedpro

samenwerking vastgoedproDe Brancheorganisatie VastgoedPRO, een van de grootste brancheorganisaties voor vastgoedprofessionals in Nederland is een samenwerking aangegaan met Vastgoedfuncties.nl.

“Een strategische samenwerking waarbij de leden van VastgoedPRO onder extra gunstige voorwaarden professioneel vastgoedpersoneel kunnen vinden middels door de no1. vastgoed vacature website vastgoedfuncties.nl. Een win-win-win situatie!” aldus Bart Bouman, accountmanager bij Vastgoedfuncties.

“Wij zijn zeer blij dat VastgoedPRO als grote en professionele partij de meerwaarde van onze website heeft gezien. De  vereniging brengt hiermee een grote toegevoegde waarde richting haar leden. Gezamenlijke promotie versterkt daarnaast de beeldmerken van  zowel Vastgoedpro als vastgoedfuncties. Professionaliteit in het Vastgoed is daarbij de gemeenschappelijke deler.”

VastgoedPRO is onder andere organisator van het grootste onafhankelijke evenement voor de woningmakelaardij in Nederland, te weten het Nationaal Symposium Makelaardij. Vastgoedfuncties in de huidige vorm is na overname hard bezig met het uitbreiden van haar vastgoednetwerk, haar vindbaarheid en exposure. Nu al is de vindbaarheid op Google en via de social media erg goed en worden de vacatures doorgeplaatst op aangesloten branche-eigen media en vacaturesites.

www.vastgoedpro.nl

Reacties uitgeschakeld voor Vastgoedfuncties en De Scherpe Pen gaan samenwerking aan.

Vastgoedfuncties en De Scherpe Pen gaan samenwerking aan.

Door | februari 23, 2015 | Blog

De Scherpe Pen is een blog over vastgoed en de makelaardij met een kritische blik. Vele van onze vastgoedcollega’s volgen dit blog of schrijven er op. Vastgoedfuncties.nl is de no.1. vacaturesite voor vastgoedbanen met een specialisatie in de makelaardij.

“Omdat de doelgroep van zowel De Scherpe Pen als van Vastgoedfuncties overeenkomen, is er een samenwerking aangegaan om elkaar te ondersteunen en te promoten. De bezoekers van Vastgoedfuncties passen zeer goed bij zowel De Scherpe Pen als bij onze andere website wieisdebestemakelaar.nl . We zijn dus blij met deze kruisbestuiving” aldus Han Tuttel, eigenaar van De Scherpe Pen. “We bijten elkaar niet, maar vullen elkaar aan. Waar de makelaars op zoek zijn naar nieuw personeel kunnen ze terecht bij Vastgoedfuncties. Die organisatie heeft een groot bereik in de vastgoedwereld en ze hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in de vacaturebranche.”

Ook het volgende samenwerkingsproject zit in de pen. Binnenkort wordt het Vastgoed Forum .nl gelanceerd. Dit is een online platform waar vastgoedbedrijven zich kunnen presenteren door een profiel aan te maken. Daarnaast kan op het platform al het vastgoedgerelateerde nieuws van deze bedrijven worden geplaatst. Nieuwsbrief gemaakt? Plaats de berichten door op deze site. Elk bericht heeft een koppeling met het bedrijfsprofiel. Een uitstekende manier om de bekendheid van je bedrijf en de vindbaarheid op Google te bevorderen. Alle berichten worden uitgebreid doorgeplaatst op diverse nieuwswebsites, op facebook en automatisch regelmatig getwitterd. Het gebruik van Vastgoed-forum is voor vastgoedbedrijven gratis.

 

Facebook
Twitter
Instagram
Facebook
Twitter
Instagram