workshop solliciteren op vastgoed vacature

sollicitatiegesprek-vastgoed-vacatureWorkshop solliciteren

Als u gaat solliciteren, kunt u dat op verschillende manieren aanpakken.

Sommige mensen gaan op internet kijken naar tips, anderen vragen mensen die een baan hebben hoe zij het solliciteren aan moeten pakken, weer anderen bereiden het solliciteren helemaal niet voor.

Er zijn dus tal van mogelijkheden. Maar wist u dat u ook een workshop solliciteren kunt volgen? Dit kan op twee manieren:

–       Online workshop solliciteren

–       Solliciteren in een groep

Indien u online een workshop gaat volgen dan krijgt u bijvoorbeeld acht lessen via de mail of een website. U leert in deze acht lessen wat meer over solliciteren, bijvoorbeeld hoe je een sollicitatiebrief kunt schrijven of hoe u een gesprek voor kunt bereiden. U mist hier wel het persoonlijk contact, u kunt niet oefenen met anderen. Maar wanneer u voor het solliciteren in een groep gaat dan komt u een vaste middag of avond in de week bij elkaar en is er wel de mogelijkheid om te oefenen. U leert kritisch te kijken naar elkaar en u kunt elkaar feedback geven. Houding en taalgebruik zijn hierbij van belang:

–       Een goede open houding kan zelfvertrouwen uitstralen.

–       Als u goed met de Nederlandse taal omgaat, wil dat zeggen dat u op deze manier ook met klanten kunt omgaan.

–       De ander aankijken is van groot belang, u laat zien dat u luistert.

Dit zijn nog maar een paar aspecten, maar tijdens het solliciteren leert u precies waar u op moet letten. Als u in groepsverband gaat leren solliciteren tijdens een workshop, kunnen anderen naar u kijken hoe u dat aanpakt. Daar leer uzelf ook van, zij zullen u namelijk feedback geven en daar kunt u veel profijt van hebben. Zeker als het de eerste keer is heeft u vaak geen idee wat u uitstraalt en hoe u overkomt op anderen. Uw groepsgenoten kunnen dit vertellen en adviezen geven zodat u zich goed op een echt sollicitatiegesprek kunt voorbereiden. Indien u er goed mee omgaat en blijft oefenen zult u wekelijks de vooruitgang bij uzelf merken. Tevens zult u steeds meer zelfvertrouwen uit gaan stralen.


Waarom een workshop solliciteren?

Misschien vraagt u zich af waarom u voor een workshop solliciteren zou moeten kiezen. Dit helpt om het juiste inzicht te krijgen in uw vaardigheden en talenten. Daarnaast is solliciteren vaak spannend, op deze manier leert u wat er van u verwacht wordt en hoe u het beste een gesprek kunt aangaan. Het oefenen kan er voor zorgen dat u uw zenuwen in bedwang kunt houden en deze zekerheid straalt u ook uit in een gesprek. Dat kan van essentieel belang zijn, want als u met klanten moet omgaan wil men ook dat u zekerheid geeft en vertrouwen uitstraalt.

Dit is dan ook de reden dat een workshop solliciteren kan helpen. Het kan zijn dat u aan een paar tips genoeg heeft, dan kunt u een online workshop solliciteren volgen. Als u een “face to face” workshop gaat volgen kunt u van elkaar leren hoe gesprekken aan te gaan, welke houding belangrijk is en welke vragen u zoal kunt verwachten tijdens een sollicitatiegesprek.