3 tips voor een baan in het vastgoed

3 tips voor een baan in het vastgoedDe vastgoedsector is een harde wereld, maar het is er ook één die bijzonder veel mogelijkheden biedt. Omwille van deze reden zijn functies binnen deze markt vaak bijzonder gewild. Het is dan ook erg belangrijk om u als sollicitant te onderscheiden ten opzichte van de andere kandidaten. Kunt u dit niet, dan heeft u uiteraard nog steeds een kans op een aantrekkelijke baan in het vastgoed, maar wordt deze toch een stukje beperkter. We voorzien u in dit artikel in ieder geval graag van enkele interessante tips die u kunnen helpen bij het krijgen van uw droombaan in de vastgoedsector.

1. Zoek een functie die bij u past

In de vastgoedwereld zijn er tal van interessante banen te vinden. De mogelijke functie is bijvoorbeeld die van makelaar. Lang niet iedereen heeft echter zomaar de capaciteiten om het als makelaar ver te schoppen. Naast de vereiste diploma’s is het namelijk ook belangrijk dat u over een commerciële vaardigheden en actuele kennis van de markt beschikt. De nodige werkervaring kunnen voorleggen is van cruciaal belang en ook een parate kennis hebben over de laatste nieuwe ontwikkelingen is een niet onbelangrijk voordeel. Indien u er overweegt om in een baan te zoeken als makelaar vastgoed is het dus een goed idee om niet alleen rekening te houden met de opleiding en diploma.

2. Deel uw kennis & expertise online

Vandaag de dag speelt het internet een niet te onderschatten rol bij de sollicitatieprocedure voor een functie in het vastgoed. Voorafgaand aan een sollicitatiegesprek is het vanzelfsprekend dat personeelszaken een online onderzoek naar u zal instellen. Door dit onderzoek wordt bijvoorbeeld duidelijk of u over een profiel beschikt op social media, of u blogberichten publiceert en ga zo maar door. Het delen van uw kennis op het internet kan zowel een voor- als nadeel zijn. Enerzijds kan het laten uitschijnen dat u veel interesse heeft in bijvoorbeeld de vastgoedmarkt, maar anderzijds kan het ook aanzien worden als een nadeel wanneer uw mening niet overeenkomt met die van uw potentiële werkgever. Denk daarom altijd goed na wat u post op het internet en gebruik Social Media om uw kansen te vergroten.

3. Creëer een uit het oog springende CV

Indien u gaat solliciteren is beschikken over een inhoudelijk goede en aantrekkelijke CV van cruciaal belang. Het is bij het opmaken van dit document belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Voorzie uw potentiële werkgever van een glashelder beeld van de werkervaring, geef aan waar uw interesses liggen buiten uw werk, welke talen u beheerst en uiteraard zijn ook uw diploma’s van belang. Een correct opgestelde en professionele CV voorzien van een foto heeft altijd een voordeel op de overige kandidaten. En zoek op internet naar een aantrekkelijke ‘template’, zodat uw cv er professioneel uitziet.