• Rotterdam
 • Solliciteren is gesloten

Site Gemeente Rotterdam

De afdeling

Als Adviseur Vastgoedontwikkeling Onderwijs maak je deel uit van ons team van 10 mensen dat werkt aan de ontwikkeling van scholen. Samen met de Rotterdamse schoolbesturen verbeteren we ongeveer 90 schoolgebouwen. Ons team vormt daarmee de spin in het web tussen het fysieke domein van stadsontwikkeling en het sociale domein van de beleidsdiensten bij Maatschappelijke Ontwikkeling.

Ongeveer 4 jaar geleden zijn we gestart om de scholen sneller te gaan vernieuwen. Inmiddels heeft ons team zich bewezen en willen we graag verder uitbreiden. Daarom zoeken wij jou!

De organisatie

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling stimuleert maximale ontplooiing van talent in een gezond lichaam. Daarbij gaan we uit van de kracht van de Rotterdammers, ook als zij niet op eigen benen kunnen staan. Het streven is dat iedereen zijn talent ontwikkelt, leert en/of werkt, maatschappelijk actief is als leren of werken niet kan en zorgt voor de eigen gezondheid. Sport, cultuur, onderwijs en basale zorg dragen daaraan bij. We bieden lichte ondersteuning als de omgeving die niet kan bieden. Of intensievere zorg waar echt noodzakelijk. Dat doen we in opdracht van het college en gebiedscommissies en samen met maatschappelijke partners.

Jouw functie

Alle 90 onderwijsgebouwen in Rotterdam laten bouwen of vernieuwen. Dat is een enorme opgave! Ben jij die Adviseur Vastgoedontwikkeling Onderwijs die ons daarbij gaat helpen? Ben jij een geboren verbinder en wil jij je werk letterlijk terugzien in de stad? Dan past deze functie perfect bij jou!

Als Adviseur Vastgoedontwikkeling Onderwijs beoordeel jij de bouwprojecten die schoolbesturen uitwerken. Je duikt het project in en pluist het helemaal uit. Vervolgens adviseer je schoolbesturen en stuur je zo nodig bij. Is jouw advies klaar? Dan gaat het bouwproject door naar de Procesmanager Vastgoedontwikkeling Onderwijs. Jij blijft tijdens het hele project de vraagbaak en adviseur.

Maar je bent niet alleen met losse projecten bezig. Je destilleert belangrijke thema’s die voor alle projecten gelden. Je doet verbetervoorstellen om het totale ontwikkelproces te verbeteren. Dit varieert van een kostenanalyse, een aanpak voor risicomanagement of een aanbestedingsstrategie. Van grote scholen zoals Stadionpark tot kleine basisscholen: jij speelt een cruciale rol bij hun ontwikkeling en vernieuwing. Een inspirerende baan met waarde!

Jouw profiel

Met jouw achtergrond in het vastgoed ben je een gewaardeerd adviseur en volwaardig gesprekspartner op het gebied van onderwijsprojecten binnen de gemeente. Je gaat werken voor de gemeente Rotterdam, dus met jouw proactieve en ondernemende instelling zit het wel goed. Je bent in staat om binnen complexe (bestuurlijke) verhoudingen samen met anderen tot resultaten te komen. Zo geef je verder vorm aan de ontwikkeling van onze dynamische portefeuille.

Wij voeren graag een sollicitatiegesprek met je, als jij:

 • Een afgeronde hbo-opleiding hebt (bij voorkeur: vastgoed/ bouwkunde);
 • Meer dan vijf jaar relevante werkervaring hebt (bijvoorbeeld bij een gemeente, adviesbureau of projectontwikkelaar);
 • Ervaring hebt gedurende het gehele traject van vastgoedontwikkeling (van initiatieffase tot oplevering).

Ons aanbod

 • Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden we je een brutomaandsalaris van maximaal € 5.372,- in schaal 11 als aanloopschaal of maximaal € 6.103,- in schaal 12. Hier gaan we graag met je over in gesprek.
 • En verder goede arbeidsvoorwaarden, o.a.:Een contract van een jaar die we daarna graag omzetten naar een vast contract bij wederzijdse tevredenheid;
 • Een 36-urige werkweek met de mogelijkheid om deels thuis te werken;
 • Een ABP-keuzepensioen;
 • Uitstekende verlofregelingen;
 • Een aantrekkelijk opleidingsprogramma;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet.
  Vakantiegeld? Een keer per jaar laten uitbetalen? Extra verlofuren? Het kan allemaal!

Heb je interesse?

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Jantine van Drimmelen, Teammanager te bereiken via tel. 06-22661986.
Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Ikram Adoui, Recruiter, te bereiken via tel. 06-43836099.

Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.

Tot slot kunnen er voorafgaand aan een arbeidsvoorwaardengesprek referenties worden ingewonnen.

 • Locatie Rotterdam
 • Aantal uren 36 uur per week
 • Salaris €3701,- tot €6103,-
Direct solliciteren