Het Assessment

Bij een assessment is het van belang dat u goed voorbereid begint door te oefenen. Verbeter daarom uw zelfkennis en versterk uw zelfvertrouwen. In uw carrière kan het doen van een assessment een spannend en bijzonder moment zijn. Het hangt namelijk af van de prestaties op die ene dag. U wilt zich in de aanloop naar het assessment goed voorbereiden, daarvoor kunt u bijvoorbeeld online een assessment oefenen. Als u de juiste voorbereidingen heeft  getroffen, dan bent u de zenuwen de baas. De persoonlijke gesprekken verlopen soepel en u behaalt de hoogste scores.

Onderdelen assessment

Bij vrijwel ieder assessment wordt er een intelligentietest of een cognitieve capaciteitentest afgenomen. Dit kunt u van tevoren oefenen door online een IQ test training te volgen. Hierdoor bent u beter voorbereid op de vragen die u kunt krijgen en de antwoorden die u kunt geven. Tijdens een assessment gesprek wordt er vaak aan u gevraagd, wat zijn uw sterke en zwakke kanten? Laat u zich niet verrassen, wees goed voorbereid! De SWOT analyse is hiervoor een goede methode. U gaat uw wensen, sterke en zwakke kanten ontdekken en bespreekbaar leren maken.

Tips voor het assessment

Als u binnenkort deel gaat nemen aan het assessment dan wilt u graag op de dag zelf goed voor de dag komen en een positief resultaat behalen. Daarom geven wij u vijf tips die u hierbij kunnen helpen:

  • Bereid uzelf goed voor (ga op tijd naar bed, weet waar u moet zijn en vertrek op tijd).
  • Weet wat een assessment inhoudt (zorg dat u weet wat u gevraagd kan worden).
  • Oefen online IQ tests (u traint uw hersenen en hierdoor bent u uw zenuwen de baas).
  • Ken uw werkwaarden en drijfveren (denk na over uw werkwaarden).
  • Onderschat het niet (neem de tijd voor de voorbereidingen en spreek er over met anderen).
Deel nu op :Share on LinkedInEmail this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter