Social media

Sinds de komst van social media is de kans groot dat, voordat u voor een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd, uw social media wordt bekeken. Op het moment dat uw motivatie en uw cv de aandacht van de recruiter hebben getrokken, wordt er ook gekeken wat er over u op internet te vinden is. Veel recruiters hebben social media en kunnen u dus vinden (als u ook social media heeft). Zij typen ook uw naam in via Google en daarom moet u zich er bewust van zijn wat zij te zien krijgen. Waar let een recruiter op? Wij geven u een aantal tips, zodat u goed voor de dag kunt komen op social media.

Waar kijkt de recruiter naar op social media?

Uw persoonlijkheid kunt u niet in een keer beschrijven in uw cv en in uw motivatie. De recruiter wil daarom meer over u weten en neemt een kijkje op Twitter bijvoorbeeld. Hij zal kijken of hij een beeld van u kan vormen en of dat overeenkomt met hoe u zich beschrijft in uw motivatie en cv. Er wordt meestal ook naar uw online cv op netwerksites gekeken. Komen deze gegevens overeen? Heeft u misschien nog andere kwaliteiten, die u in uw cv niet heeft benoemd?

Goede indruk maken op social media

Wilt u graag een goede indruk maken, ook op social media? Dan hebben wij een aantal tips voor u:

  • Zorg dat uw digitale footprint past bij wat u uit wilt stralen.
  • Zorg dat uw informatie up to date is en overal overeenkomt met elkaar.
  • Bent u actief op blogs, discussiegroepen of forums? Dit zou een pluspunt kunnen zijn voor uw nieuwe functie. U kunt het internet zien als uw online portfolio.

 

Meer tips en informatie over solliciteren en carrière:

Deel nu op :Share on LinkedInEmail this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter