Voorbereiding van sollicitatie voor vastgoedvacature

Voorbereiding van sollicitatie voor vastgoedvacatureOp zoek naar een functie binnen de vastgoedmarkt? Dan is het belangrijk om de sollicitaties zo optimaal mogelijk voor te bereiden. De voorbereiding van een sollicitatie voor vastgoedvacature is het halve werk. Een goede voorbereiding op uw sollicitatie bestaat uit meerdere onderdelen, naast het opstellen van een c.v. en achtergrondinformatie over de functie en vacature. In dit artikel geven wij u graag een aantal interessante tips.

Kruip in de huid van de recruiter

Tijdens een sollicitatie dient u uzelf als het ware te verkopen. Probeer daarom vooraf voor uzelf te bepalen hoe u de persoon die recht tegenover u plaats zal nemen zal kunnen overtuigen. Een goede manier is om de rollen even om te draaien en in de huid te kruipen van degene die het sollicitatiegesprek afneemt. Welke vragen zou u stellen, wat zou u te weten willen komen? Welke eigenschappen, vaardigheden en kennis vind u dat de sollicitant dient te beschikken?

Uw motivatie van uw sollicitatie voor vastgoedvacature

Het allerbelangrijkste is natuurlijk uw intrinsieke motivatie om te solliciteren in het vastgoed. Waarom wilt uw werken in het vastgoed, wat is er zo aantrekkelijk aan deze sector en deze functie? Wat vind u niet aantrekkelijk aan deze job en hoe gaat u daar mee om? En hoe sluiten uw eigenschappen, vaardigheden en kennis aan bij de baan?

Onderzoek en verbeter uw digitale footprint

Informatie over uw profiel kan een werkgever meestal vrij gemakkelijk online vinden. Iedereen beschikt wel over een account op Facebook, Twitter en/of LinkedIn. Het is daarom een goed idee om voorafgaand aan een sollicitatie uw digitale footprint na te lopen en zo nodig aan te passen. Zorg er voor dat de informatie up-to-date is en verwijder berichten, foto’s en video’s die schadelijk kunnen zijn voor uw sollicitatie in het vastgoed. Het zo optimaal mogelijk afstemmen van uw digitale footprint op uw toekomstperspectief is vandaag de dag absoluut een must.