• Haarlem
 • Solliciteren is gesloten

Provincie Noord-Holland

Transactiemedewerker grondzaken landbouw en natuur
32 – 36 uur | Haarlem

Help jij als transactiemedewerker met het afronden van het natuurnetwerk en het oplossen van het stikstofprobleem in Noord-Holland?

Van de zee tot de meren, van duin en veenweide tot heide en bossen: Noord-Holland herbergt vele bijzondere landschappen. Alle reden om die natuur te koesteren. Daarin speel jij als transactiemedewerker binnen de sector Grond een centrale rol. Want jij zet je in voor het aankopen, ruilen en verkopen van grond om onze provinciale beleidsplannen te realiseren. Het aankopen van gronden van particulieren en agrarische bedrijven is jouw belangrijkste opgave.

Jouw baan
Jij gaat aan de slag met aantal nieuwe gebiedsprogramma’s en -projecten. Daarbij ligt jouw focus op de transitie van het landelijk gebied, met in het bijzonder de afronding van het Natuurnetwerk Nederland (NNN) en het oplossen van de stikstofproblematiek in Noord-Holland. Het NNN beschermt de bijzondere Natura 2000-natuur en verbindt de natuurgebieden in onze provincie. We zijn al een heel eind op weg, maar er moet nog altijd duizenden hectares worden gerealiseerd. En deze opgave is zelfs groter geworden. We staan aan de vooravond van een langdurige transitie van het landelijk gebied. De aanpak is helder: gebiedsgericht en integraal zoeken we samen met de grondeigenaren naar de beste oplossingen. Een mooie uitdaging voor jou als transactiemedewerker grondzaken landbouw en natuur. Je houdt je bezig met het aankopen van grond, zoekt daarbij naar creatieve oplossingen en creëert zo een win-winsituatie voor alle betrokkenen. Zo speel jij een cruciale rol in een van de belangrijkste provinciale opgaven van deze tijd.

Samen met jouw directe collega’s organiseer en realiseer jij de planmatige, projectgebonden aankopen. Dit proces kent een minder vastomlijnd kader dan bijvoorbeeld infrastructurele projecten. Je zoekt de grondeigenaren en hun adviseurs actief op en gaat met ze in gesprek. Of je schakelt hiervoor een externe rentmeester in. Je stelt de juiste aankoopplannen op en zet hiervoor jouw kennis en ervaring in op het gebied van schadeloosstelling en onteigening. Heel interessant, want buiten de grondverwerving voor wegen kozen we er niet eerder voor om dit soort aankopen te doen op basis van volledige schadeloosstellingen. Jij buigt je over deze juridische kaders en schakelt continu op detailniveau. Zo zet jij je in voor de transitie van het landelijk gebied in onze provincie.

Dit bieden wij

 • Een bruto jaarsalaris tussen €49.715.50 en €70.175.87 (schaal 10) of tussen €57.791.04 en €81.712.22 (schaal 11) op basis van 36 uur per week. Deze vacature staat open voor zowel ervaren als iets minder ervaren kandidaten. Afhankelijk van de ervaring word je ingeschaald in schaal 10 of 11.
 • Het bovengenoemde salaris is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je brutomaandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000 per vijf jaar. Daarnaast zijn er andere opleidingsmogelijkheden, omdat wij jouw ontwikkeling belangrijk vinden.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.49
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering.
 • Veel vrijheid, flexibiliteit en verantwoordelijkheid.
 • Goede balans tussen werk en privé: bij ons is 36 uur fulltime. Wil je minder werken? In overleg is veel mogelijk.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.
 • Een baan op ons eigentijdse locatie in het centrum van Haarlem, met dynamische werkplekken die passen bij de werkzaamheden die je op dat moment wilt doen: van stiltezone tot ontmoetingsplein met koffiebar.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken
Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

Jij gaat werken bij de sector Grond binnen de directie Beleid. Deze sector is verantwoordelijk voor het provinciale grondbeleid. Ongeveer dertig collega’s zijn elke dag bezig om grond en gebouwen te kopen, te ruilen en te verkopen. Ondertussen beheert de sector zo’n 2.500 hectare grond, woningen en andere gebouwen. Je werkt samen in een team met 5 directe collega’s en twee senior medewerkers. Als er een probleem is, staat er dus altijd iemand voor je klaar. Bovendien vindt iedereen alles wat er speelt binnen de sector interessant. Je maakt dus deel uit van een enorm betrokken team.

Dit ben jij

 • Bedreven in taxatieleer en onteigeningssystematiek toegepast op het landelijk gebied, want die kennis is onontbeerlijk voor deze functie.
 • Een teamspeler met gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen.
 • Iemand die projectmatig kan werken en vasthoudt aan planningen, budgetten en het grote doel: het verwerven van grond voor het Natuurnetwerk Nederland.
 • Zorgvuldig in het documenteren van alles wat je doet, zoals het bijhouden van logboeken.

Verder heb je:

 • Hbo-niveau en minimaal drie jaar relevante werkervaring.
 • Kennis van onteigeningstrajecten en volledige schadeloosstelling en een vakopleiding op het gebied van grond(transacties) en vastgoed(beheer), zoals Larenstein, PBNA, SVM/NIVO-makelaar/taxateur, VGME of MRE.
 • Kennis van en affiniteit met de landbouwsector en natuur.

Word onze nieuwe collega
Reageer tot en met 15 februari 2023. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Kelvin Broersen, sectormanager Grond. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Kelvin, via 06-20492561. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023-5145606.

Goed om te weten

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
 • Locatie Haarlem
 • Aantal uren 32 - 36 uur per week
 • Salaris
Direct solliciteren