Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun huis zelf te verkopen. In de huidige woningmarkt, waar veel woningen boven de vraagprijs worden verkocht, lijkt dit een reële optie. Er hoeft geen makelaar aan te pas te komen, waardoor makelaarskosten worden bespaard.

In deze onstuimige tijd worden er meer woningen boven de vraagprijs verkocht, meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Dit biedt kansen om zelf een woning te verkopen. Veel werkzaamheden omtrent het verkopen van een woning kunnen zonder een makelaar zelf worden uitgevoerd: van het bepalen van de vraagprijs tot het opstellen van de koopovereenkomst. Door het zelf verkopen van een woning worden veel kosten bespaard, maar het vergt echter wel veel tijd en uitzoekwerk. Er zijn verschillende zaken waar je goed op moet letten. Van tevoren moet je goed bedenken wat je zelf wilt doen, binnen welk tijdsbestek en wat je wilt uitbesteden aan een externe partij.

Het zelf verkopen van een woning is dus niet niks, er komt veel bij kijken. Het coronavirus en de recessie maken de verkoop van een woning erg onzeker. Doordat steeds meer mensen voor het kopen van een nieuwe woning hun huis verkopen, kan dit zorgen voor dubbele lasten. Een manier om een woning wel met zekerheid te verkopen, is door middel van een investeerder of belegger. De meeste partijen bieden met de markt mee, waardoor er een realistische prijs geboden kan worden op je woning. Doorgaans ontvang je redelijk snel een bod, zonder het nodige voorbehoud. Op deze wijze bespaar je tijd en makelaarskosten en heb je meer zekerheid in deze onstuimige tijd. Ook als je een ander huis op het oog hebt, biedt het voordelen, waardoor je niet met dubbele lasten blijft zitten. Je verkochte huis met een overbruggingsperiode terughuren is ook een optie.

Bij investeerder Zelfwoonhuisverkopen.nl helpen ze bij het zelf verkopen van een woning zonder bemiddeling van een makelaar.‘Samen met ons netwerk van beleggers helpen wij mensen geld te besparen bij de verkoop van hun huis’, aldus Koen en Marlous, eigenaren van Zelfwoonhuisverkopen.nl. In 2016 startten ze met het investeren in vastgoed. Ze merkten dat er grote behoefte is naar een betrouwbare en transparante partij met expertise op het gebied van het aankopen van particuliere woningen. Zelf een huis verkopen is mogelijk. Echter vergt het de nodige tijd en inspanning. Door een woning te verkopen aan een investeerder of belegger hoef je een woning niet te promoten en je bespaart makelaarskosten. Op deze manier profiteer je van de voordelen, zonder veel ongemakken te ervaren.