• Den Haag
 • Solliciteren is gesloten

Site Gemeente Den Haag

Weet jij wat WOZ betekent? Heb je interesse in onroerend goed en wil je aan de slag met luchtfoto’s, bouwtekeningen en meewerken aan een WOZ-taxatie?

MBO  |  Vast   |  Regulier   |  €2.545 – €3.612   |  36 uur 

De afdeling Taxatie en Vastgoedinformatie houdt zich bezig met het verzamelen en analyseren van vastgoedgegevens en marktinformatie van zo’n 300.000 objecten in Den Haag. Als gegevensbeheerder WOZ zorg jij voor betrouwbare (vastgoed)data van de gemeente, en dat de Haagse inwoners het juiste bedrag aan belasting betalen. Ben jij goed in samenwerken en heb je verstand van vastgoedregistraties en WOZ-zaken? Kom dan in het team Vastgoedinformatie werken!

Wat ga je doen?
De vastgoedgegevens zijn de basis voor de jaarlijkse Wet waardering onroerende zaken (WOZ)-waardebepaling van alle onroerende zaken in Den Haag. De WOZ-waarde wordt onder andere gebruikt voor de aanslag OZB (onroerendezaakbelasting). De WOZ-gegevens worden ook gebruikt voor de rioolheffing en afvalstoffenheffing. Ook de Rijksbelastingdienst (inkomstenbelasting) en het waterschap (waterschapsheffing) gebruiken de WOZ-waarde voor hun heffingen.

Word jij enthousiast van deze termen? Lees dan verder over deze veelzijdige functie, want:

 • Je doet (ook op locatie) onderzoek naar bestaande en ook nieuwe vastgoedobjecten. Dit zijn niet alleen woningen, maar bijvoorbeeld ook kantoorgebouwen, scholen en sporthallen.
 • Je bekijkt bouwtekeningen, controleert en meet mutaties in.
 • Je verzamelt, analyseert, beoordeelt en registreert de objectgegevens. Je beoordeelt en verwerkt kadastrale mutaties.

Zo zorg je ervoor dat de WOZ-beschikkingen en -aanslagen juist en tijdig worden opgelegd. Je verstrekt (telefonische) informatie en je beantwoordt schriftelijke vragen over de basisregistraties. Zo ben je intern én extern aanspreekpunt voor deze registraties. Onderdeel van je functie is ook de eerste behandeling van bezwaarschriften en voorbereiding van de dossiers.

Je werkt met de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en doet de mutatiesignalering BAG-WOZ. Je werkt vastgoedinformatie van de permanente marktanalyse (PMA) bij. Je verzendt formulieren voor de marktinformatie en registreert de ontvangen gegevens in verband met de juiste objectafbakening.

Wat vragen wij?
Als gegevensbeheerder heb je veel contacten met collega’s van je eigen team/afdeling en van andere afdelingen. Daarom vinden we het belangrijk dat je goed kunt samenwerken. Om de vraagstukken goed te kunnen analyseren is het een pre als je het geheel van werkprocessen kunt overzien en administratief vaardig bent. Voor sommige werkzaamheden heb je ruimtelijk inzicht, technische en cijfermatige capaciteiten nodig. En we vragen om goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Als collega ben je klantgericht, flexibel en kan je ook goed zelfstandig werken.

Daarnaast vragen wij:

 • minimaal mbo 4-werk- en -denkniveau;
 • ervaring met Wet waardering onroerende zaken (WOZ) of bekendheid hiermee;
 • werkervaring met geautomatiseerde systemen;
 • een pre is enige ervaring in vastgoedbeheer (bijvoorbeeld met opmeten van objecten volgens de NEN2580) en/ of ervaring met de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG).

Ben je in het bezit van een WOZ-diploma oude stijl en/of (deel)certificaten van vakbekwaamheid volgens de laatste opleidingseisen, dan maken wij heel graag kennis met je. Heb je dit certificaat niet, maar ben je enthousiast en bereid om de opleiding te doen? Reageer dan ook zeker op deze vacature!

Wat bieden wij?
Een veelzijdige baan, waarin jij zorgt, als gegevensbeheerder WOZ, dat de inwoners van Den Haag het juiste bedrag aan belasting betalen. Het gegevensbeheer is veelomvattend en het is van groot belang dat er als afdeling wordt samengewerkt. Dus niet alleen met je collega-gegevensbeheerders, maar vooral ook met de WOZ-taxateurs.

Er is alle ruimte om te leren en je kennis en initiatieven te ontwikkelen. Neem jij de basiskennis, ideeën en enthousiasme mee, dan leren wij jou alles om je deze functie eigen te maken en te groeien.

Den Haag is een moderne werkgever die er alles aan doet om het zijn mensen naar de zin te maken. Als je lekker in je vel zit, werk je prettiger en presteer je beter. Zo simpel is het. Goede arbeidsvoorwaarden dragen daaraan bij. Bovendien is het onze overtuiging dat je mensen die professioneel met hun werk bezig zijn, professioneel moet belonen.

Daarom bieden wij je graag:

 • een 36-urige werkweek met een salaris van minimaal € 2.545, – en maximaal € 3.612, – bruto per maand (schaal 7) op basis van een volledige (36-urige) werkweek. Op basis van kennis en ervaring is uitloop naar schaal 9 (max €4537, -) een mogelijkheid;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden, die we graag omzetten in een vast dienstverband bij goed functioneren;
 • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: er staan verschillende middelen ter beschikking. Je hebt de mogelijkheid, in overleg, je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
 • 187,2 verlofuren bij een volledig dienstverband van 36 uur;
 • diverse vormen van verlof zoals compensatieverlof, ouderschapsverlof en zorgverlof;
 • opname in het ABP-pensioenfonds met een gunstige pensioenregeling, waarbij wij 70% van je pensioen betalen en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • deelname aan verschillende medewerkersnetwerken, zoals JongDenHaag, een netwerk voor jonge en zich jong voelende medewerkers, die de organisatie, stad en elkaar beter willen leren kennen. Iedere maand zijn er verschillende activiteiten;
 • veel aandacht voor cultuur, wat begint bij het stadhuis, waar in het centrale deel culturele, educatieve, maatschappelijke, commerciële en sportieve evenementen en tentoonstellingen plaatsvinden;
 • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% boven op je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof of salaris;
 • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij?
Afdeling Taxatie & Vastgoedinformatie van de sector Belastingzaken is binnen de gemeente Den Haag verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet WOZ. Het team Vastgoedinformatie beheert alle vastgoedgegevens, informatie voor het taxatieproces, verricht de werkvoorbereiding en is gedelegeerd bronhouder voor het inmeten van alle BAG-panden en BAG-mutaties. Het team Taxatie zorgt voor het totale taxatieproces. Jaarlijks taxeert de afdeling 280.000 woningen en 20.000 niet-woningen.

De sector Belastingzaken, onderdeel van de Dienst Publiekszaken, verzorgt de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet WOZ (Wet waardering onroerende zaken). Belastingzaken voert daarnaast taken uit voor andere onderdelen en diensten van de gemeente, zoals bij de afvalstoffenheffing en de parkeerbelasting. De sector is hét incassocentrum van de gemeente Den Haag. In de contacten met onze klanten gaan we zorgvuldig en klantgericht te werk. We nemen de tijd om een ingewikkelde regeling goed uit te leggen. Op internet bieden we mogelijkheden om zaken digitaal af te handelen zodat de burger niet de deur uit hoeft. En in alle gevallen geven we duidelijk aan waar onze klanten op kunnen rekenen.

De dienst Publiekszaken (DPZ) is voor eenieder de eerste ingang voor contact met de gemeente. De dienst is het visitekaartje van de gemeente Den Haag en bedient ieder excellent en met Haagse hoffelijkheid. DPZ heeft vijf sectoren: de Openbare Bibliotheek, Klantcontactcentrum, Belastingzaken, het Haags Gemeente Archief en Stadsdelen & Wijken.

Meer weten
Is dit jouw nieuwe baan? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet.

Wil je eerst meer informatie over de vacature of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Marnix Veerman, teammanager Vastgoedinformatie, via telefoonnummer (06) 2708 3103 of marnix.veerman@denhaag.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Extra informatie
Wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum. Gedurende de publicatie plannen wij al gesprekken in.
Het opvragen van referenties en een assessment kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure.

Competenties

 • Analytisch vermogen
 • Klantgerichtheid
 • Mondelinge communicatie
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Zelfstandigheid
 • Locatie Den Haag
 • Aantal uren 36 uur per week
 • Salaris €€2.545,- tot €€3.612,-
Direct solliciteren