• Zoeterwoude
 • Solliciteren is gesloten

Site Gemeente Zoeterwoude

BELEIDSMEDEWERKER WONEN EN CULTUREEL ERFGOED

Zoeterwoude│ 36 uur │ HBO │ max. €5.247,00 bij 36 uur (schaal 10)

Bijdragen aan de toekomst van Wonen en Erfgoed? Word onze beleidsmedewerker en breng enthousiasme, kennis, en daadkracht samen. Werk zelfstandig, ontmoet diverse stakeholders, en laat jouw stempel achter op Zoeterwoude. Ben jij klaar voor deze unieke uitdaging? Solliciteer nu en maak impact!

WAT GA JE DOEN ALS BELEIDSMEDEWERKER WONEN EN CULTUREEL ERFGOED?
Wil jij een sleutelrol spelen in het vormgeven van het beleid op het gebied van wonen en cultureel erfgoed? Als beleidsmedewerker bij Zoeterwoude ben jij de drijvende kracht achter twee cruciale beleidsvelden.

Wonen
In jouw rol als beleidsmedewerker wonen ben jij het kloppend hart van ons streven naar voldoende en betaalbare woningen. Je fungeert als het eerste aanspreekpunt, zowel intern als extern, en brengt jouw ambitie en energie in om de woonwensen van alle inwoners te vervullen. Je bent – in nauwe samenwerking met het sociaal domein van de gemeente – verantwoordelijk voor de regionale woonvisie, de lokale woonzorgvisie en de huisvesting van aandachtsgroepen (‘Een thuis voor iedereen’). Als onderdeel van het team Ruimtelijke Ontwikkeling werk je intensief samen met wethouders en diverse stakeholders, variërend van woningcorporaties tot inwoners.

Cultureel Erfgoed
Zet je passie voor behoud en ontwikkeling in bij het koesteren van de culturele identiteit van Zoeterwoude. Als aanspreekpunt voor monumenten, erfgoed en archeologie draag je bij aan het behoud van ruim 30 rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten. Je bent de schakel tussen het college en het erfgoedveld, waarbij je eigenaren van monumenten adviseert en ondersteunt bij ontwikkelingen en restauraties. Bovendien ben je betrokken bij het verlenen van subsidies aan eigenaren van gemeentelijke monumenten.

Jouw taken omvatten:

 • Adviseren van collega’s, management, wethouders, college en gemeenteraad.
 • Beheren van budgetten.
 • Beleidsmatige bijdrage aan de jaarlijkse P&C-cyclus.
 • Vertegenwoordigen van de gemeente in de regio.
 • Contactpersoon voor woningcorporatie en monumenteigenaren.
 • Verlenen van subsidies aan eigenaren van gemeentelijke monumenten.
 • Opstellen en implementeren van beleid op het gebied van wonen en cultureel erfgoed.

WAAROM KIEZEN VOOR DEZE FUNCTIE?
Kies voor impact en betekenis in Zoeterwoude! Als Beleidsmedewerker Wonen en Cultureel Erfgoed ben je de sleutelfiguur die de gemeente transformeert. Hier kun je jouw bevlogenheid voor wonen en erfgoed omzetten in zichtbare veranderingen. Je maakt het verschil in een betrokken gemeenschap en groeit professioneel in een veelzijdige rol.

DIT KRIJG JIJ
Aanbod voor jou is een salaris van maximaal € 5.247,00 bruto per maand (schaal 10), o.b.v. 36-urige werkweek. Verder bieden we jou:

 • Een contract van 36 uur per week aan voor de periode van één jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan treed je vast in dienst. Heb je bij de gemeente Zoeterwoude een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dan behoud je je arbeidsrecht.
 • Een organisatie met korte lijnen binnen de organisatie en waar veel wordt gedaan aan vitaliteit en duurzaamheid.
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten en de mogelijkheid om je auto te parkeren.
 • Sfeer waarin we met inzet en plezier werken aan het beste resultaat voor onze inwoners.
 • Professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We hebben een uitgebreide keuze aan trainingen en opleidingen, zodat jij je verder kunt ontwikkelen.
 • Een Individueel Keuzebudget van 17,05% boven op je salaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) wat je naar eigen inzicht inzet. Bijvoorbeeld voor extra salaris, vakantiedagen of opleidingen.
 • Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bovenop de wettelijke 70%-regeling.
 • Opname in het ABP-pensioenfonds en een jaarlijkse tegemoetkoming ziektekostenverzekering.
 • We werken hybride, waarbij het uitgangspunt is dat je een deel van je werktijd in overleg ook thuis kunt werken.
 • Een mobiele telefoon en laptop krijg je ter beschikking.

DIT BEN JIJ
Jij bent een verantwoordelijke en zelfstandige professional die goed om kan gaan met diverse betrokkenen, of het nu de wethouder, inwoners van Zoeterwoude, of collega’s zijn. Je hebt sterke organisatorische vaardigheden, kunt je werk goed plannen en weet je eigen grenzen aan te geven. Daarnaast verwachten wij:

 • HBO werk- en denkniveau, voornamelijk met kennis op het gebied van wonen.
 • Bij voorkeur ervaring in een relevante (gemeentelijke) functie.
 • Aantoonbare affiniteit met het werkveld.
 • Gevoel voor het politieke krachtenveld.
 • Ervaring in het schrijven van stukken voor politieke besluitvorming is een pre.
 • Uitstekende mondelinge, schriftelijke en sociale vaardigheden.

Voldoe je niet aan alle gestelde functie-eisen maar ben je bereid om een ontwikkeltraject te volgen en je verder te ontwikkelen binnen het mooie gebied van wonen en/of cultureel erfgoed, dan nodigen wij je van harte uit om je motivatie hiervoor op papier te zetten. Ontwikkeling van talent vinden wij zeer belangrijk. De mogelijkheden voor verdere ontwikkeling kunnen we, afhankelijk van een goede motivatie, met elkaar bespreken.

ONS TEAM ONTWIKKELING FYSIEKE LEEFOMGEVING
Team Ontwikkeling Fysieke Leefomgeving valt binnen het domein Ruimtelijke Ontwikkeling. Je directe collega’s zijn beleidsmedewerkers en projectleiders. Wij zijn een groene, weidse, maar bovenal ondernemende gemeente. Een kleine enthousiaste ambtelijke organisatie, die korte lijnen heeft met het bestuur en waarin het contact met onze inwoners en ondernemers laagdrempelig is. Medewerkers hebben bij ons veel vrijheid, maar ook verantwoordelijkheid. Wij kennen elkaar en zijn bereid voor elkaar in te springen. Het is daarom prettig werken bij de gemeente Zoeterwoude. Maar wij zijn ook een hechte organisatie. Zo lunchen we regelmatig samen (tosti donderdag!) of lopen een ommetje en hebben ook veel plezier. Dat is de kracht en charme van het werken bij gemeente Zoeterwoude. Wij discussiëren met elkaar over verschillende onderwerpen en zijn elkaars sparringpartner. Ook als het aankomt op niet-werkgerelateerde zaken zijn wij een team.

De directeur Ruimtelijke Ontwikkeling aan het woord, Matthijs: ”Als medewerker van en voor de gemeente Zoeterwoude krijg jij alle vrijheid en vertrouwen om jezelf te ontwikkelen. In Zoeterwoude is het durven duiken om te leren zwemmen!”

WE MAKEN GRAAG KENNIS MET JE
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Neem voor meer informatie contact op met Chantal Jansen, Coordinator Domein Ruimte via 06 – 3042 2982. Zij beantwoordt graag al je vragen.

Meteen enthousiast? We nodigen je van harte uit om te solliciteren. En alvast één gouden tip: wees jezelf. Wij omarmen de diversiteit van al onze collega’s en zijn oprecht benieuwd naar jou. We ontvangen graag jouw motivatie en cv uiterlijk 26 februari via onze sollicitatiepagina. Deze vacature staat langere tijd uit. We checken de reacties regelmatig. Zien we een match dan nodigen wij je zo snel mogelijk uit voor een gesprek. Reageer zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature.

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Patricia de Beer via telefoonnummer 06-5275 7940. Houd er rekening mee dat de vacaturetekst na de sluitingsdatum van deze site verdwijnt.

Voor deze vacature werven wij in- en extern tegelijk. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Onder interne kandidaten vallen ook uitzendkrachten die werken voor onze organisaties.

GEMEENTE ZOETERWOUDE werkt met veel inzet aan onze dienstverlenende taken in een prettige, informele sfeer. Dat doen we met korte lijnen in alle ruimte. Ruimte die onze weidse en groene omgeving biedt. Maar ook in het werk. Daar is ruimte voor eigen initiatieven, ruimte voor ambities en zelfontwikkeling. We vinden flexibiliteit, toegankelijkheid en open staan voor gesprekken met ondernemers en bewoners belangrijk. We staan voor elkaar klaar, zijn betrokken bij elkaar. We leveren maatwerk in onze dienstverlening altijd met oog voor mensen, luisterend naar hun wensen. De juiste balans tussen een brede ondernemende scope én de menselijke maat, dat maakt onze gemeente uniek.

We werken, zowel lokaal als regionaal, aan verbinding door gezamenlijke belangen te signaleren. We nemen verantwoordelijkheid en gaan aan de slag. Voor toekomstige generaties zetten we in op duurzame samenwerkingen. Ons handelen heeft niet alleen gevolgen voor het hier en nu, maar ook voor daar en straks. Onze ambities zijn om nog meer structuur en professionele ondersteuning te bieden. De (reeds gewaardeerde) kwaliteit van dienstverlening gaan we verder verhogen.

We zoeken mensen die ons daarbij helpen. Mensen met een hart voor dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid. Want die maken het verschil.

Wij zijn Gemeente Zoeterwoude.
Wie ben jij?

Bekijk de vacature ook op Werken in de Leidse Regio.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Beleid, Wonen, Cultureel , Huisvesting, Sociaal Domein, Ruimtelijke Ontwikkeling, Monumenten, Erfgoed, Archeologie, Gemeentelijk, Overheid, Politiek

 • Locatie Zoeterwoude
 • Aantal uren 36 uur per week
 • Salaris €3558,- tot €5247,-
Direct solliciteren