Reacties uitgeschakeld voor Een aangename en gezonde omgeving om te wonen en te werken

Een aangename en gezonde omgeving om te wonen en te werken

Door | augustus 28, 2018 | Blog

Het binnenklimaat van een gebouw
Om op een aangename manier te wonen of te werken in een ruimte, is een gezond binnenklimaat van groot belang. Een aangenaam binnenklimaat wordt bepaald door onder meer de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid. Ook andere factoren spelen een rol, bijvoorbeeld de hoeveelheid fijn stof en de aanwezigheid van schadelijke gasdeeltjes. Er bestaan gespecialiseerde firma’s die een onderzoek uitvoeren naar de kwaliteit van het binnenklimaat. Voor personen die werkzaam zijn in de vastgoedsector is het echter nuttig om zelf over een aantal meetinstrumenten te beschikken waarmee u onmiddellijk temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, geluid en eventuele schadelijke gasconcentraties kunt meten.

 

Temperatuur en relatieve luchtvochtigheid
Een aangenaam binnenklimaat wordt in sterke mate beïnvloed door de temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid. De ideale relatieve luchtvochtigheid in een woon- of werkruimte ligt tussen 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid leidt tot huidirritatie en uitdroging van de slijmvliezen. Een te hoge luchtvochtigheid werkt schimmelvorming in de hand, wat een gevaar inhoudt voor uw gezondheid. In het uitgebreide gamma van Conrad treft u relatief goedkope meters aan die zowel de temperatuur als de relatieve luchtvochtigheid meten. Een te hoge of te lage relatieve vochtigheid kan doorgaans snel verholpen worden door de ventilatie in het gebouw te verbeteren, de plaatsing van luchtbevochtigers of -ontvochtigers enzovoorts.

 

 

Luchtkwaliteit en schadelijke stoffen
De aanwezigheid van allerlei stofdeeltjes en schadelijke gassen heeft een negatieve invloed op de luchtkwaliteit in een gebouw. In het aanbod van Conrad vindt u verschillende types koolstofdioxidemeters. Ook voor de detectie van het dodelijke koolstofmonoxidegas treft u diverse apparaatjes aan. Er bestaan eveneens betaalbare toestellen voor het meten van de concentratie aan formaldehyde, een vluchtige stof die aanwezig is in bijvoorbeeld spaanplaten, lijmen en onderhoudsproducten. Een te hoge formaldehydeconcentratie in de omgevingslucht leidt tot allerlei gezondheidsklachten en zelfs kanker. Met een betrouwbare meter kunt u snel de concentratie aan formaldehyde in een ruimte nagaan.

 

 

Geluidshinder
In het overbevolkte Nederland is lawaaihinder iets waarmee we dagelijks te maken krijgen. Het terugdringen en beperken van geluidshinder is een absolute must voor het creëren van een aangename woon- of werkomgeving. Om objectief te kunnen vaststellen hoeveel lawaaihinder er in een gebouw aanwezig is door bijvoorbeeld een drukke verkeersweg, overvliegende vliegtuigen of een nabije spoorweg, schaft u zich best een decibelmeter aan. Voor enkele tientallen euro’s bezit u reeds een eenvoudige geluidsmeter.

Reacties uitgeschakeld voor Sollicitatie-tips

Sollicitatie-tips

Door | juli 10, 2018 | Blog

Jouw DROOM vacature gevonden? En nu Solliciteren!

 

Daar komt nog al wat bij kijken. Hoe laat je jouw cv eruit springen? Hoe schrijf je een sollicitatiebrief? En hoe kan je je het beste voorbereiden op het sollicitatiegesprek?

 

Hieronder een overzicht van een aantal essentiële sollicitatietips:

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe Meerjarenperspectief Stedelijke Ontwikkeling Utrecht

Nieuwe Meerjarenperspectief Stedelijke Ontwikkeling Utrecht

Door | juni 14, 2018 | Blog

Het nieuwe Meerjarenperspectief Stedelijke Ontwikkeling (MPSO) van Gemeente Utrecht is verschenen! Daarin wordt onder andere gesproken over 44.000 nieuwe woningen tot 2040, waarbij flink wordt ingezet op een gezond stedelijk leven. U kunt het rapport hier downloaden!

https://spryg.com/nl/events/utrecht-vastgoed/achtergrond/download-meerjaren-perspectief-stedelijke-ontwikkeling-utrecht

Reacties uitgeschakeld voor De website vastgoedfuncties.nl is vernieuwd!

De website vastgoedfuncties.nl is vernieuwd!

Door | juni 4, 2018 | Blog

Reacties uitgeschakeld voor Een baan in de vastgoedsector, iets voor u?

Een baan in de vastgoedsector, iets voor u?

Door | augustus 8, 2015 | Blog

Een baan in de vastgoedsector, iets voor uDe vastgoedsector is een wereld die veel mensen aanspreekt. Dat is ook helemaal niet zo vreemd, want deze markt staat bol van kansen en uitdagingen. Toch is deze sector niet voor iedereen even geschikt. Naast minimale opleidingseisen, wordt er onder andere verwacht dat u over uitstekende commerciële vaardigheden beschikt. Past een baan in de vastgoedsector bij u?

Mogelijkheden binnen de vastgoedsector

Er bevinden zich binnen de vastgoedsector net als binnen de andere sectoren die hier aan vasthangen heel veel interessante mogelijkheden. U zijn veel maar mogelijkheden dan enkel in de makelaardij. Ook op het vlak van taxatie en verstrekken van hypothecaire kredieten zijn er interessante mogelijkheden. Bekijk hier de actuele vastgoedvacatures.

Welke opleiding heeft u genoten?

In eerste instantie wordt er voor een functie binnen de vastgoedsector uiteraard gekeken naar de opleiding die u heeft genoten. Zonder een afgeronde studie is het lastig om in deze sector aan een baan te komen. De vereisten van een diploma zijn echter wel afhankelijk van de functie in kwestie. Bekijk hier alle opleidingsmogelijkheden in de vastgoedsector.

Reacties uitgeschakeld voor 3 tips voor een baan in het vastgoed

3 tips voor een baan in het vastgoed

Door | augustus 3, 2015 | Blog, Tips

3 tips voor een baan in het vastgoedDe vastgoedsector is een harde wereld, maar het is er ook één die bijzonder veel mogelijkheden biedt. Omwille van deze reden zijn functies binnen deze markt vaak bijzonder gewild. Het is dan ook erg belangrijk om u als sollicitant te onderscheiden ten opzichte van de andere kandidaten. Kunt u dit niet, dan heeft u uiteraard nog steeds een kans op een aantrekkelijke baan in het vastgoed, maar wordt deze toch een stukje beperkter. We voorzien u in dit artikel in ieder geval graag van enkele interessante tips die u kunnen helpen bij het krijgen van uw droombaan in de vastgoedsector.

1. Zoek een functie die bij u past

In de vastgoedwereld zijn er tal van interessante banen te vinden. De mogelijke functie is bijvoorbeeld die van makelaar. Lang niet iedereen heeft echter zomaar de capaciteiten om het als makelaar ver te schoppen. Naast de vereiste diploma’s is het namelijk ook belangrijk dat u over een commerciële vaardigheden en actuele kennis van de markt beschikt. De nodige werkervaring kunnen voorleggen is van cruciaal belang en ook een parate kennis hebben over de laatste nieuwe ontwikkelingen is een niet onbelangrijk voordeel. Indien u er overweegt om in een baan te zoeken als makelaar vastgoed is het dus een goed idee om niet alleen rekening te houden met de opleiding en diploma.

2. Deel uw kennis & expertise online

Vandaag de dag speelt het internet een niet te onderschatten rol bij de sollicitatieprocedure voor een functie in het vastgoed. Voorafgaand aan een sollicitatiegesprek is het vanzelfsprekend dat personeelszaken een online onderzoek naar u zal instellen. Door dit onderzoek wordt bijvoorbeeld duidelijk of u over een profiel beschikt op social media, of u blogberichten publiceert en ga zo maar door. Het delen van uw kennis op het internet kan zowel een voor- als nadeel zijn. Enerzijds kan het laten uitschijnen dat u veel interesse heeft in bijvoorbeeld de vastgoedmarkt, maar anderzijds kan het ook aanzien worden als een nadeel wanneer uw mening niet overeenkomt met die van uw potentiële werkgever. Denk daarom altijd goed na wat u post op het internet en gebruik Social Media om uw kansen te vergroten.

3. Creëer een uit het oog springende CV

Indien u gaat solliciteren is beschikken over een inhoudelijk goede en aantrekkelijke CV van cruciaal belang. Het is bij het opmaken van dit document belangrijk om met een aantal factoren rekening te houden. Voorzie uw potentiële werkgever van een glashelder beeld van de werkervaring, geef aan waar uw interesses liggen buiten uw werk, welke talen u beheerst en uiteraard zijn ook uw diploma’s van belang. Een correct opgestelde en professionele CV voorzien van een foto heeft altijd een voordeel op de overige kandidaten. En zoek op internet naar een aantrekkelijke ‘template’, zodat uw cv er professioneel uitziet.

Reacties uitgeschakeld voor Voorbereiding van sollicitatie voor vastgoedvacature

Voorbereiding van sollicitatie voor vastgoedvacature

Door | juni 8, 2015 | Blog, Tips

Voorbereiding van sollicitatie voor vastgoedvacatureOp zoek naar een functie binnen de vastgoedmarkt? Dan is het belangrijk om de sollicitaties zo optimaal mogelijk voor te bereiden. De voorbereiding van een sollicitatie voor vastgoedvacature is het halve werk. Een goede voorbereiding op uw sollicitatie bestaat uit meerdere onderdelen, naast het opstellen van een c.v. en achtergrondinformatie over de functie en vacature. In dit artikel geven wij u graag een aantal interessante tips.

Kruip in de huid van de recruiter

Tijdens een sollicitatie dient u uzelf als het ware te verkopen. Probeer daarom vooraf voor uzelf te bepalen hoe u de persoon die recht tegenover u plaats zal nemen zal kunnen overtuigen. Een goede manier is om de rollen even om te draaien en in de huid te kruipen van degene die het sollicitatiegesprek afneemt. Welke vragen zou u stellen, wat zou u te weten willen komen? Welke eigenschappen, vaardigheden en kennis vind u dat de sollicitant dient te beschikken?

Uw motivatie van uw sollicitatie voor vastgoedvacature

Het allerbelangrijkste is natuurlijk uw intrinsieke motivatie om te solliciteren in het vastgoed. Waarom wilt uw werken in het vastgoed, wat is er zo aantrekkelijk aan deze sector en deze functie? Wat vind u niet aantrekkelijk aan deze job en hoe gaat u daar mee om? En hoe sluiten uw eigenschappen, vaardigheden en kennis aan bij de baan?

Onderzoek en verbeter uw digitale footprint

Informatie over uw profiel kan een werkgever meestal vrij gemakkelijk online vinden. Iedereen beschikt wel over een account op Facebook, Twitter en/of LinkedIn. Het is daarom een goed idee om voorafgaand aan een sollicitatie uw digitale footprint na te lopen en zo nodig aan te passen. Zorg er voor dat de informatie up-to-date is en verwijder berichten, foto’s en video’s die schadelijk kunnen zijn voor uw sollicitatie in het vastgoed. Het zo optimaal mogelijk afstemmen van uw digitale footprint op uw toekomstperspectief is vandaag de dag absoluut een must.

Reacties uitgeschakeld voor Wat maakt een baan in het vastgoed zo interessant?

Wat maakt een baan in het vastgoed zo interessant?

Door | januari 8, 2015 | Blog

Wat maakt een job in het vastgoed zo interessant? Nadat u bent afgestuurd begint de zoektocht naar een vastgoedfunctie die voldoet aan uw verwachtingen. Wat maakt een baan in het vastgoed zo interessant?

Voordelen van een job in het vastgoed

Een van de voordelen is dat de vastgoedsector één van de grootste sectoren is die ook nog eens over hele interessant toekomstperspectieven biedt. Het is een boeiende, bruisende en nog iedere dag groeiende sector die telkens weer op zoek is naar jong talent. Daarnaast is het contacten leggen en onderhouden een van de voordelen van een baan in het vastgoed. En uiteraard zijn de primaire en secundaire voorwaarden voor deze beroepsgroep goed geregeld.

Nadelen van een vastgoedfunctie

Hoe interessant een functie in het vastgoed ook mag zijn, in deze beroepsgroep wordt er bijzonder hard gewerkt. Werknemers worden afgerekend op keiharde ‘targets’ en er is geen ruimte voor een 9 tot 5 mentaliteit!

Vind meteen de job in het vastgoed die bij u past

Binnen de vastgoedmarkt bestaat een groot aanbod aan mogelijke functies. Indien u in deze boeiende wereld aan de slag wil gaan is het belangrijk om na te gaan wat u ambieert. Wilt u graag mensen adviseren en begeleiden bij de aan- of verkoop van een woning of voelt u zich meer thuis met cijfertjes en spreekt een job in de taxatie u aan?

Welke functie u ook op het lijf is geschreven,, het spreekt voor zich dat u steeds over de nodige kwalificaties en ervaring dient te beschikken. Alleen op die manier is het mogelijk om potentiële werkgevers te overtuigen van uw kennis en vaardigheden. Wilt u eveneens in het vastgoed aan de slag? Aarzel dan niet langer en ontdek snel het ruime aanbod aan vacatures dat is terug te vinden op Vastgoedfuncties.nl.

Reacties uitgeschakeld voor VastgoedFuncties.nl wenst u een goed 2015

VastgoedFuncties.nl wenst u een goed 2015

Door | december 30, 2014 | Blog

2014 was voor ons een goed jaar. Na de overname van deze website in augustus 2014 hebben we de enigszins verwaarloosde website liefdevol nieuw leven ingeblazen.

Allereerst hebben we de website technisch geüpdate. Hiervan is op het beeldscherm niet zo veel te zien maar het betekend voor ons da we nu met de meest up to date software draaien, wel zo’n fijn gevoel.
Niet alleen de website maar ook social media kregen aandacht. de linkedin groep van vastgoedfuncties is opengegooid en heeft vele relevante nieuwe leden gekregen. Facebook is geïntegreerd en heeft enthousiaste en relevante volgers. Alle vastgoedvacatures worden automatisch doorgezet naar facebook en twitter.

Doorplaasting Vastgoed Vacatures;
Alle geplaatste vastgoedvacatures worden automatisch overgenomen door o.a. de website Jooble. Begin 2015 komt daar een tweede website bij en dit netwerk zal worden uitgebouwd.

Dashboard voor In Goede Banen gebruikers;
Voor uitzendorganisaties en werving en selectiebureaus dit gebruik maken van de dienstverlening van IGB komt er een koppeling met Vastgoedfuncties. De klanten van IGB zullen hierdoor voor de plaatsing van vastgoedvacatures kiezen voor Vastgoedfuncties als ze op zoek zijn naar een goede en voordelige niche vacature website met een groot bereik binnen de vastgoedbranche.

Actieve werving en samenwerkingen.
Met Vastgoedfuncties valt goed te dealen. Dat blijkt maar weer uit de diverse werving- en selectiebureaus die samenwerkingen zijn aangegaan met de no. 1 in vastgoed vacatures. Daarnaast zijn we samenwerkingen aangegaan met vastgoed gerelateerde (media)partners. (o.a. vastgoednieuws.info en vastgoed-nieuws). Heeft u ook een vastgoed gerelateerde website of media? Wij staan voor samenwerking open.

Al met al een actief 1e half jaar voor ons al nieuwe eigenaar van Vastgoedfuncties.nl.

Wij wensen u en uw geliefden een goed 2015 toe.

Reacties uitgeschakeld voor Belang van internet bij vastgoed sollicitatie

Belang van internet bij vastgoed sollicitatie

Door | november 12, 2014 | Blog

Indien u vroeger op zoek was naar werk in het vastgoed, volstond het vaak om gewoon een goede en overtuigende sollicitatiebrief en c.v. op te sturen . Dat is de laatste tijd wel een beetje anders geworden. Tegenwoordig is het namelijk zo dat voorafgaand aan of na afloop van een sollicitatie de werkgever het nodige onderzoek verricht op het internet. Dat onderzoek moet veel duidelijk maken, vooral over uw persoonlijkheid, maar ook over uw interesses. Aan de hand van deze informatie kan een goed profiel worden gevormd of u al dan niet over de capaciteiten en vereisten beschikt om aangenomen te worden bij een vastgoed sollicitatie. Het mag dan ook nu reeds duidelijk zijn, het internet kan een uiterst belangrijke rol gaan spelen in uw professionele toekomst in het vastgoed.

CV en LinkedIn komen overeen

In eerste instantie is het belangrijk om er voor te zorgen dat de informatie die u op het internet verstrekt altijd bijgewerkt is. Alleen op deze manier kunt u misverstanden voorkomen. Het staat bijvoorbeeld niet goed wanneer uw CV op het sociale netwerk LinkedIn niet overeenkomt met de inhoud van de CV die u heeft opgestuurd naar het bedrijf waar u voor aan de slag wenst te gaan.

Nu we het toch over LinkedIn hebben, het kan nooit kwaad om deze interessante troef uit te spelen. Op dit sociaal netwerk is het namelijk mogelijk om zogenaamde recommendations te laten plaatsen van mensen waarmee u reeds heeft samengewerkt. Op deze manier kunnen potentiële werkgevers meteen achterhalen wat ze van u kunnen verwachten.

Creëer digitale footprint over vastgoed

Bovenstaande maakt het eigenlijk reeds duidelijk, het is zeer belangrijk om uw digitale footprint af te stemmen op uw toekomstpatroon. Wilt u gaan werken in de vastgoed? Heeft u echt interesse in deze sector? In dat geval zult u graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwe ontwikkelingen in dit vakgebied en misschien wilt u regelmatig wel zelf even uw mening formuleren op belangrijke social media zoals Facebook en Twitter? Let wel, overweeg altijd goed wat u post, want ieder statement kan mee in overweging worden genomen door potentiële werkgevers. Hetzelfde geldt overigens ook voor wanneer u over een blog beschikt.

Uw eigen, online portfolio

Alle bovenstaande argumenten bij elkaar zorgen er eigenlijk voor dat u het internet kunt zien als uw eigen, persoonlijke portfolio. Zonder het goed en wel zelf te beseffen bouwen we hier iedere dag opnieuw allemaal aan. Of het nu gaat om een profiel op social media, een uitgebreide blog over uw interesses, discussies die gehouden worden op fora of ga zo maar door, het kan allemaal aan de basis liggen van de indruk die mensen en dan in het bijzonder potentiële werkgevers zich van u kunnen vormen. Zorg er daarom voor dat uw online portfolio steeds zo optimaal mogelijk is afgestemd op wat u van de toekomst verwacht, want alleen zo houdt u de deur open voor een interessante en toekomst gerichte job in de vastgoedsector.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Schrijf je hier in voor de job alert en ontvang de meest recente vacatures voortaan in je e-mail.
ErrorHere